Pěstování zeleniny
V současné době se zelenina pěstuje na cca 100 ha a mezi prioritní plodiny patří:
- hlávkové zelí (bílé, červené)
Hlávkové zelí (bílé, červené) putuje z pole buď přímo k odběratelům (velkoobchody ovoce a zeleniny, obchodní řetězce) a nebo se u nás dále zpracovává jako:
- OTICKÉ KYSANÉ ZELÍ
- OTICKÉ KYSANÉ ZELÍ ČERVENÉ
- ŠŤÁVA Z OTICKÉHO KYSANÉHO ZELÍ
ZELÍ ROKU 2023
Kdo má nejlepší kysané zelí? Na veletrhu Zahrada Čech v Litoměřicích jsme se jako každoročně zúčastnili soutěže Zelí roku 2023 o nejlepšího profesionálního výrobce kysaného zelí v ČR. Dopadlo to pro nás opravdu skvěle. Dostali jsme hned 2 nádherná ocenění. Více informací ZDE.
Kysané zelí má v Oticích dlouholetou tradici, první zmínky v kronikách uvádějí výrobu kysaného zelí již v roce 1886. Od tohoto data se v Oticích kysané zelí vyrábí bez přerušení. Zelárna prošla v roce 2004 a 2009 velkou rekonstrukcí jak stavebně, tak po stránce technologie, která byla vyrobena z nerezové oceli. Provoz a navazující termosklad s kapacitou 60 t baleného kysaného zelí splňuje kritéria, která se kladou na výrobu bezpečných potravin.
PRODEJ KROUHANKY A HLÁVKOVÉHO ZELÍ OD 10.10.2024. Více informací ZDE.
PRODEJ KROUHANKY BUDE NA PRODEJNĚ UKONČEN V PÁTEK 8.11.2024